️ سپید:طی دو دهه گذشته، شیوع اوتیسم با روند رو به رشدی مواجه شده است. این درحالی است که پیشرفت قابلتوجهی در بخش ارائه خدمات مداخلهای برای والدین کودکان مبتلا به اوتیسم مشاهده نشده است.
️فناوری پزشکی از راه دور (telehealth) یا ارائه خدمات و اطلاعات پزشکی از طریق اینترنت و سایر فناوریهای مشابه میتوانند شکاف موجود را در بخش ارائه خدمات پزشکی- سلامت تا حدود زیادی پر کند.
️پزشکی از راه دور از پتانسیل بهبود مراقبت از بیماران مبتلا به بیماریهای مزمن و افزایش دسترسی به اطلاعات سلامت عمومی در حوزههای مختلف برخوردار است.
️محققان آمریکایی در تحقیقات خود دریافتند، برنامههای آنلاین میتواند به والدین دارای فرزند مبتلا به اوتیسم کمک کند تا مهارت ارتباط اجتماعی فرزند خود را از طریق تکنیکهای مداخلهای پژوهشمحور ارتقا دهند.
️با این روش، والدین از طریق یادگیری تکنیکهای مداخلهای، به بهبود مهارت ارتباط اجتماعی کودکان خود کمک میکنند. در این بین، والدینی که در جلسات اضافی از طریق ویدئو کنفرانس شرکت کرده بودند، توانسته بودند بهتر از تکنیکهای مداخلهای استفاده کنند.
️نویسنده ارشد این مطالعه تاکید میکند: «شواهد اولیهای بهدست آوردیم که نشان میدهد، فناوری پزشکی از راه دور میتواند دسترسی والدین دارای فرزند مبتلا به اختلال اوتیسم را بهطور قابلتوجهی افزایش دهد.»
️ایده کلی این طرح، ارائه خدمات مناسب به خانوادههای دارای کودک مبتلا به اوتیسم با هزینه و مداخله کمتر (از سوی تیم درمانی) در قالب آموزش دادن والدین بهصورت آنلاین و ویدئو کنفرانس است. در نهایت، میتوان از این روش برای کمک به والدین (دارای کودک اوتیستیک) ساکن در مناطق روستایی و محروم از خدمات پزشکی استفاده کرد.