بهترین مرکز گفتار درمانی در کرج:نارگیل
نارگیل (نام علمی: Cocos nucifera) از اعضاء خانواده نخلیان (Arecaceae) است و تنها گونهای است که در سرده نارگیل (Cocos) طبقهبندی میگردد.
محتویات
۱ واژهشناسی
۲ خاستگاه
۳ ارزش غذایی
۳.۱ کالری و چربی[۲]
۳.۲ فیبر بالا و بدون کلسترول[۲]
۳.۳ آهن و سایر موادمعدنی[۲]
۳.۴ جدول ارزش غذایی [۳]
۴ خواص نارگیل[۳]
۵ منابع
واژهشناسی
واژه نارگیل از واژه «انارگیل» سانسکریت وارد پارسی شده و در زبان پارسی میانه به آن گوچ هندوک میگفتند که این واژه از زبان پارسی میانه وارد زبان عربی شده و به صورت جوز الهند معرب شده است. واژه نارگیل به میوه نخل نارگیل اشاره دارد.[نیازمند منبع]
خاستگاه
خاستگاه این گیاه یکی از موضوعات مورد بحث است بعضی از کارشناسان معتقدند نارگیل یکی از گیاهان بومی شبه جزیره آسیای جنوب شرقی است درحالیکه برخی دیگر شمال شرقی آمریکای جنوبی را خاستگاه این گیاه میدانند. فسیلهای بدست آمده در نیوزیلند نشان میدهد در حدود ۱۵ میلیون سال پیش گیاهان کوچکی شبیه نارگیل در این ناحیه رویش میکردند. حتی سنگوارههای قدیمی تر که در راجستان در هند کشف شدهاند علیرغم خاستگاه نارگیلها، در بیشتر این مناطق گرمسیری بخصوص درطول خطوط ساحلی استوایی پراکنده هستند. چون میوه نارگیل سبک و شناور است این گیاه به آسانی توسط جریانات دریایی تا مسافتهای طولانی حمل میشود. نخل نارگیل در خاکهای ماسهای و نمکدار و در مناطق دارای نور خورشید فراوان و بارندگیهای منظم (سالانه ۱۰۰–۷۵ سانتیمتر) رشد میکنند بنابراین علت تجمع این گیاه در نواحی کرانهای تا حدی مشخص میشود. میوههایی که از دریا در نواحی شمالی مثل نروژ جمعآوری شدهاند بسیار زیستا بوده و سپس تحت شرایط مناسب مذکور رشد نمودهاند. از این رو نارگیل در جزایر هاوایی یک پلی نزی وارداتی قلمداد میشود که ابتدا دریانوردان پلینزیایی آنها را از سرزمینهای مادریشان در اقیانوس آرام جنوبی به این جزایر آوردند. این گیاه به سمت آب خم میشود و هر چه بیشتر رشد میکند، بیشتر خم میشود در نتیجه، خشک میوه آن توسط آب دریا به اطراف پراکنده میشود. پوست سبک این میوه باعث میشود روی سطح آب شناور گردد. وقتی میوه نارگیل بهوسیله آب دریا به ساحل برده شد، در طی یک الی دو ماه شروع به سبز کردن برگ کرده سپس تعداد زیادی ریشه بلند درمیآورد. این ریشههای بلند محکم به درختهای در حال رشد میچسبند و در مقابل باد تند ساحلی مقاومت میکنند.
نوشیدنی شیرهٔ نارگیل
ارزش غذایی
Coconut-inner edible solid part, raw (fresh kopra)
مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس)
انرژی ۳۵۴ کیلوکالری (۱٬۴۸۰ کیلوژول)
کربوهیدراتها ۲۴٫۲۳
قندها ۶٫۲۳
فیبر ۹
چربی ۳۳٫۴۹
پروتئین ۳٫۳۳ g
آب ۴۷
ویتامین ب۱ (تیامین) ۰٫۰۶۶ میلیگرم (۵٪)
ویتامین ب۲ (ریبوفلاوین) ۰٫۰۲ میلیگرم (۱٪)
ویتامین ب۳ (نیاسین) ۰٫۵۴ میلیگرم (۴٪)
پانتوتنیک اسید (ویتامین ب۵) ۱٫۰۱۴ میلیگرم (۲۰٪)
ویتامین ب۶ ۰٫۰۵ میلیگرم (۴٪)
ویتامین C ۳٫۳ میلیگرم (۶٪)
کلسیم ۱۴ میلیگرم (۱٪)
آهن ۲٫۴۳ میلیگرم (۱۹٪)
منیزیم ۳۲ میلیگرم (۹٪)
فسفر ۱۱۳ میلیگرم (۱۶٪)
پتاسیم ۳۵۶ میلیگرم (۸٪)
روی ۱٫۱ میلیگرم (۱۱٪)
درصدها نسبیاند
کالری و چربی[۲]
یک عدد نارگیل اندازه متوسط حاوی وزنی در حدود ۳۹۷ گرم با ۱۴۰۵ کالری است. در صورتیکه این میوه را به تکه های ۵ سانتی متری برش دهید، هر تکه مصرفی ۱۵۹ کالری دارد. کل چربی موجود در یک نارگیل در حدود ۱۳۳ گرم است. هر تکه ۵ سانتی متری تقریبا ۱۵ گرم چربی کل داشته که ۱۳ گرم آن چربی اشباع شده است. براساس انجمن قلب امریکا، در صورت پیروی از یک رژیم غذایی روزانه با ۲۰۰۰ کالری، می توانید ۷۸ گرم چربی در روز استفاده کنید، اما بیشتر از ۱۶ گرم از این چربی ها نباید اشباع شده باشد. با توجه به اینکه نارگیل حاوی میزان بالایی چربی اشباع شده است، بنابراین دریافت نارگیل را به قسمت های کوچکی در یک رژیم غذایی متعادل محدود کنید.
فیبر بالا و بدون کلسترول[۲]
نارگیل حاوی فیبر بالا و بدون کلسترول است. موادغذایی سرشار از فیبر به کنترل قندخون، کلسترول و افزایش حس سیری کمک می کند. میزان مصرف روزانه توصیه شده فیبر برای بانوان ۲۵ گرم و برای مردان ۳۸ گرم است. یک تکه نارگیل ۴ گرم فیبر غذایی را برای بدن فراهم می کند. از طرفی یک نارگیل کامل حاوی ۳۶ گرم فیبر می باشد. انجمن قلب امریکا مصرف میزان زیادی از فیبر را توصیه می کند زیرا خطر سکته و افزایش فشار خون را کاهش می دهد.
آهن و سایر موادمعدنی[۲]
مصرف یک تکه نارگیل ۲ میلی گرم آهن به رژیم غذایی اضافه می کند که در حدود ۱۱ درصد از نیاز روزانه توصیه شده محسوب می شود. متابولیسم بدن آهن را برای کمک به حمل اکسیژن از میان جریان خون به تمام بخش های بدن مصرف می کند. یک تکه نارگیل همچنین حاوی ۱۶۰ میلی گرم پتاسیم بوده که به تنظیم ضربان قلب کمک خواهد کرد. همچنین حاوی ۵۱ میلی گرم فسفر برای تقویت دندان ها و سیستم اسکلتی است.
جدول ارزش غذایی [۳]
در هر ۸۰ گرم گوشت تازه نارگیل که به اندازه یک فنجان نارگیل تازه است مواد مغذی زیر موجود است
انرژی ۲۸۳ کیلو کالری
پروتئین ۲.۹ گرم
ویتامین سی ۲.۶ میلی گرم
ویتامین ای ۲.۰ میلی گرم
ویتامین کا ۰.۲ میکروگرم
تیامین ۰.۱ میلی گرم
نیاسین ۰.۴ میلی گرم
فولات ۲۰.۸ میکروگرم
پانتوتنیک اسید ۰.۲ میلی گرم
کلسیم ۱۱.۲ میلی گرم
آهن ۲۵.۶ میلی گرم
فسفر ۹۰.۴ میلی گرم
پتاسیم ۲۸۵ میلی گرم
سدیم ۱۶.۰ میلی گرم
روی ۰.۹ میلی گرم
مس ۰.۳ میلی گرم
منیزیوم ۱، ۲ میلی گرم
سلنیوم ۸.۱ میکروگرم
آب ۵۰ کالری
چربی ۳۰ گرم
نشاسته ۹ گرم
خواص نارگیل[۳]
منیزیوم موجود در گوشت نارگیل به بهبود متابولیسم بدن کمک میکند.
از اندام های حیاتی مانند کبد محافظت میکند.
منبع غنی از تمام مواد معدنی مورد نیاز سلامت بدن است.
سرشار از ویتامین B است.
باعث لاغری سریع میشود.
باعث بهبود سیستم ایمنی بدن می شود.
پتاسیم و انرژی مورد نیاز بدن را تامین میکند.
چربی های اشباع شده طبیعی و سالم دارد.
به تولید گلبول های قرمز کمک میکند.
گوشت نارگیل حاوی آنتی اکسیدان زیادی است.
گوشت نارگیل باعث سلامت استخوان ها میشود.
گوشت نارگیل سرشار از فیبر طبیعی است.